Hevesaranyosi Iskola

Hevesaranyosi Iskola

Rólunk

Általános Iskola
Cim: 3322 Hevesaranyos Szabadság út 4.
Tel: 36/483-019
e_mail cím: altiskh_aranyos@freemail.hu
A tagintézmény vezetője: Dorkóné Ferenc Éva

Hevesaranyos Község Önkormányzata közoktatási feladatait a szomszédos településekkel létrehozott közoktatási mikrotérségi társulás keretében látja el, melynek gesztortelepülése Egercsehi község.

Helyben megoldott az óvodai nevelés és az általános iskolai oktatás 1-6. évfolyamon. A 7-8. évfolyamos tanulók ellátása a törvényi szabályozások miatt a 2007/2008-as tanévtől a gesztorintézményben zajlik.

Az általános iskolai  feladatellátási helyen egy alapítványi fenntartású intézmény telephelyeként alapfokú művészetoktatás folyik kézműves és színjáték tanszakkal, mely a település valamennyi tanulója számára  nyitott.

A községben működő feladatellátási helyeken ellátásra jogosult sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését az intézményben foglalkoztatott gyógypedagógus ill. fejlesztő pedagógus látja el utazó pedagógusként.  Szintén utazó pedagógus végzi a logopédiai fejlesztést heti rendszerességgel.

A korai fejlesztés és gondozás, valamint a gyógytestnevelés ellátására  jelenleg nincs szakember a településen. Igaz igény sem jelentkezett a feladatra.

Az óvodások és az iskolások képességvizsgálatát az Egerben működő  Nevelési Tanácsadó és Gyógypedagógiai Szakszolgálat végzi.

A Bélapátfalvai Kistérségi Társulás keretei között a Szociális Ellátó és Gyermekjóléti Intézmény – mint alapszolgáltatási központ – által kerül ellátásra a gyermekjóléti szolgáltatás. A családgondozó a körzeti védőnővel együttműködve heti rendszerességgel tartja a kapcsolatot a helyi óvodával és iskolával.

Posted on: 2018-02-09admin.iskolaegercsehi

Vélemény, hozzászólás?